Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Spørsmål:

  • Når bør jeg behandle bilen
  • Hvor ofte må jeg behandle bilen
  • Hvor lang tid tar en behandling
  • Er dette det samme som tectylbehandling

Når bør jeg understellsbehandler bilen?

Bilen bør behandles så tidlig som mulig fra den er ny. Utfører man en komplett behandling før bilen er 24 mnd, vi den bli registrert i et 15 års garantiprogram mot rust. Biler som er eldre enn 24 mnd, kan det allerede ha begynt korrosjons skader. Litt avhenging av omfagnet, så må det eventuelt en grunnjobb til før behandling. Dette kan være bruk av rustomdanner, eller sandblåsing.

Hvor ofte må jeg behandle bilen?

En understellsbehandling bør utføres hvert 3-4 år. Biler som er registrert i garantiprogrammet må gjøre dette hvert 3.år.

Ved oljebehandling bør bilen inn hvert år.

Hvor lang tid tar en behandling?

En understellsbehandling tar 2 dager. Det vil si at du leverer inn bilen en formiddag mellom 08:00 og 10:00. Bilen kan da hentes igjen dagen etter fra kl 15:00. Behandlinger som også krever sandblåsing, må vi ha bilen minimum 1 dag ekstra.

Er dette det samme som tectylbehandling?

tectylbehandling har blitt et begrep på å understellsbehandle bilen. Vi benytter ikke produktet Tectyl, men Mercasol. Produktet Mercasol kommer fra en annen leverandør, men gjør det samme. Bilen blir behandlet med et tynnflytende pennetrerende produkt i alle hulrom på bilen. Samme produkt blir også sprøytet på hele understellet før vi også her behandler med et tykkere slitestoff som beskytter mot slitasje.