Understellsbehandling

Besøk vår nye nettside om understellsbehandling

Vi har drevet med understellsbehandling - antirustbehandling i over 30 år. Vi behandler alt fra mini til leddbuss i våre lokaler på Alnabru. Vi har gjennom tiden benyttet produkter som Tectyl, Dinol, Noxudol, Sika og Mercasol. Vi er medlem i Norsk Antirustforening og benytter i dag kun produkter fra Mercasol og Sika. Gjennom Norsk Antirustforening kan vi tilby inntil 15 års garanti.

Undertsellsbehandling av bil

Ved å foreta en grundig understellsbehandling av din bil sørger du for at bilen din ikke ruster opp. Den blir mer driftsikker og vil ha en høyere annenhåndsverdi. Vi behandler nye og brukte biler.

Vår prosess ved komplett antirust behandling:

  1. Alt av bilens plastdetaljer under bilen blir demontert, samt hjul og lokariskjermer. Bilens understell blir først vasket/steamet slik at det blir helt rent.
  2. Deretter må bilen tørke slik at det ikke finnes noe fuktighet før behandlingen.
  3. Så blir det sprøytet tynnflytende antirust produkt i alle kanaler, dører, hulrom, panser og bakluke osv. Dette stoffet har en penetrerende egenskap som trenger inn i alle skjøter, falser og sprekker.
  4. Plastdetaljer bli så montert igjen.
  5. Så blir det sprøytet på en tykkere slitestoff under hele bilen etter vått-i-vått metoden. Det vil si at man forsegler det tynne antirust produktet som er sprøytet under bilen, og beskytter mot steinsprut, vannsprut samtidig som den også gir en støydempende effekt. Dette gjør at behandlingen holder i flere år.
  6. Etter at behandlingen har tørket, blir bilen vasket av utvendig, slik at eventuelt sprøytestøv og møkk blir fjernet.

Behandlingen tar 2 dager, dette fordi bilen trenger en del tørketid. Vi må ha inn bilen på formiddagen, og du får den igjen dagen etter, på ettermiddagen. Holdbarhetstiden på en komplett behandling er 3 år. Du vil da få en påminnelse fra oss om at du bør ta en sjekk på bilen og en oppfølgende behandling.

En antirustbehandling fra Saga Autoprotect har lang levetid og er en billig forsikring.

Vi har også enklere behandlingform av din bil, se en oversikt her:

Behandlingstyper

Sjekk pris på din bil her